Cu o crestere in popularitate in ultimii ani, jocul laser tag constituie unul dintre elemente de baza pentru multe petreceri organizate cu prilejul zilelor de nastere, pentru teambuildinguri sau pur si simplu pentru activitati de grup cu prietenii sau familia.
Putini stiu insa ca originile acestui joc au fost stabilite in cadrul armatei Statelor Unite. Initial, jocul a fost dezvoltat pentru instruirea armatei americane in anii '70 și '80, prima versiune fiind lansata in 1979 sub forma unui set de arme electronice.
Cativa ani mai tarziu, George Carter III a lucrat la proiectarea unui joc de lasertag bazat desfasurat intr-o arena, joc similar celor care se gasesc astazi. Ideea i-a venit dupa ce a urmarit un episod din celebra serie Star Wars. Viziunea sa a prins contur abia in 1984 cand a fost creata prima arena laser tag numita Photon, in Dallas, Texas.
De-a lungul anilor, echipamentul si tehnologia au cunoscut numeroase schimbari. In majoritatea cazurilor, jucatorii poarta un dispozitiv (de obicei o vesta) echipat cu senzori care sunt sensibili la lumina infraroșie. Asa numitele "pistoale" laser emit o lumina infrarosie la o lungime de unda care este sigura pentru ochii si corpul uman. Dispozitivul purtat de jucatori reactioneaza apoi la contactul luminii, de obicei printr-un sunet sau aprindere.
In prezent, jocul este raspandit peste tot o lume si reprezinta o activitate pe care multi o aleg pentru a-si petrece timpul intr-un mod inedit alaturi de familie, prieteni sau colegi.
La Laser Tag World, pe langa petrecerile pentru copii care pot fi organizate, cei care calca pragul arenei de laser tag in Cluj, pot alege din trei pachete, disponibile pentru elevi, studenti si adulti, in functie de numarul de minute si de sesiuni de lasertag pe care le doresc.